День українського добровольця

2018-03-14

/Files/photogallery/774/IMG_20180314_094337.jpg

День українського добровольця - свято, що відзначається в Україні 14 березня. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

В цей день Устимівській ЗОШ було проведено ряд заходів приурочених цій події.

За допомогою інформаційної дошки було висвітлено історію свята, та події, що передували установленню цього Дня. На фото перші добровольчі батальйони та зібрання.

В початковій школі було проведено Годину вшанування « Вони для нас виборюють життя…»

Перед присутніми виступив Орел Валерій Іванович, учасник бойових дій в антитерористичній операції та тато першокласниці. В доступній для дітей формі він розповів про те, що найцінніше в житті це рідна земля , і кожен повинен не просто жити на ній, а й бути готовим в будь який момент стати на її захист. Духом патріотизму та любові до своєї країни був пронизаний виступ Валерія Івановича.

З материнською теплотою та ніжністю виступила перед дітьми Омельченко Віра Миколаївна, сестра загиблого під Ілловайськом Деребченка Андрія. Розповіла про життєвий шлях брата, про його бажання стати добровольцем на захист Вітчизни. Віра Миколаївна наголосила, що допоки «кровоточить земля», навколо нас є люди , яким необхідна наша допомога.

Діти подарували гостям свята малюнки та передали фронтовим побратимам листи.

В середній школі теж було проведено Годину спілкування для учнів 7 , 8 та 9 класів. З промовою до дітей звернувся Столяр Микола Максимович, учасник бойових дій в антитерористичній операції та тато семикласника , який розповів історії з власного життя в АТО та побажав дітям мирного неба без страждань та лихоліть війни. Також з вітальним словом виступив Митус Михайло Васильович, учасник антитерористичної операції на сході країни та тато учнів нашої школи. Він побажав учням бути справжніми патріотами своєї країни та цінувати свободу.

Діти подарували батькам-героям квіти.

Сьогодні був день шани, патріотизму і пам’яті.

Кiлькiсть переглядiв: 402

Коментарi